zondag, januari 21, 2007

Dag 7 03-08-2006

Dit is dat derde dag in het Krugerpark, we zijn erg vroeg opgestaan omdat we als eerste Satara uitwilde. Dat komt omdat we eigenlijk een avond safari wilde maken maar dat was helaas niet mogelijk. Omdat Chantal de jongste dan niet mee had gemogen ( was nl nog 5 jaar ). En die laten we natuurlijk niet alleen achter. Maar om dit alles te compenseren dachten we slim te zijn en met donker het park uit te rijden zodat we de wilde nachtdieren misschien toch nog zouden treffen.We waren al om 5.50 bij de poort en om 6 uur gaat hij open. Het was nog donker dus erg spannend, zullen we inderdaad de nacht dieren zien zoals bijv. een luipaard tegenkomen want die hadden we samen met de buffel nog niet gezien. Na 2 km rijdenvia de H1-1 richting Berg en Dal zien we links van ons een grote katachtige in de stuiken weg glippen terwijl we er langs reden.Wij rijden terug om beter te kijken maar helaas het was al weg. Tot onze spijt konden we niet meer zien wat het was. Kan dus een Luipaard of een Cheeta geweest zijn maar zeker weten doen we het niet. Vol goede moet rijden we dus verder en gaan we richting Mathekenyane een bergje met een prachtig uitzicht over de omgeving. De zon kwam net op dus konden naar een prachtige zonsopgang kijken. Onderweg over het pad naar de berg zagen we een grote uil .
We konden niet het soort goed zien welke het was.
We vervolgen onze weg het meertje Transport hier staan erg veel beesten te drinken impala's, zebra's, buffel en wat vooral mooi was hier is de visarend die opzoek is naar een visje.
De visarend had hier in het water in een boom een mega groot nest gebouwd waar ook nog eens andere vogels hun nest in hadden aangebracht. Het waren van die hang nesten welke de opening aan de onderzijde hebben. Na een poosje zijn we onze weg vervolgt en kwamen we een ander meer genaamd Shitlhave hier staan een aantal auto's omdat hier leeuwen lagen te rusten. Het waren weer alleen maar vrouwtjes en wel 4 stuks. Ze lagen wel aan de overkant van het kleine meer dus konden niet heel goed zien.
Op grote afstand zien we hier ook de eerste neushoorn lopen.
We vervolgen onze weg en na 2 km staan we plots oog in oog met een neushoorn.
Echt heel dichtbij , hij of zij stond rustig te grazen en gaf ons geen aandacht.
Er stopte meerdere auto's en werd erg druk dus gauw weer door. We worden even later aangehouden door een ranger van het park welke ons wees op het volgende. Er jagen leeuwen 500 meter verderop op buffels. Dus plank gas en op naar de leeuwen helaas waren ze met buffels en al de bosjes in verdwenen en zagen we niks. Er was wel wat te zien geweest want er stonder meerdere auto's helaas waren we dus net te laat.
We vervolgen toch wel enigsins aangeslagen onze weg omdat we niks hebben gezien van de jacht. We komen even later in Pretoriuskop aan waar we snel doorheen rijden niet omdat niet mooi was maar we wilde gewoon door. We komen nu op een grevel weg richting Berg en Dal te rijden ( H2-2 ). Langs deze weg komen we heel veel olifanten tegen, niet altijd even dichtbij maar toch. We komen nu uit bij de doorgaande weg H3 en steken deze over en vervolgen de H2-2 richting Gardenia.. het is een mooie route maar we komen hier alleen wat klein wild tegen.
We rijden vanaf hier door naar het Berg en Dal. We waren lekker optijd dus de meiden gingen even lekker zwemmen in het zwembad. Bianca en de meiden gaan lekker douche erna en spaghetti maken en aan tafel. Ik zelf ben nog bij de receptie naar het bord wezen kijken waar andere bezoekers de dieren die ze gezien op aangeven. Er waren rondom dit kamp veel luipaarden gezien deze dag. Er was zelfs een jongetje die na een half in het Krugerpark de Big Five al had gezien. Tja je moet soms een beetje geluk hebben. Dus morgen nog maar keer proberen te vinden dat luipaard, de rest van de Big Five hadden we immers gevonden. Na een korte avond zijn we lekker gaan slapen.