zondag, januari 28, 2007

Dag 9 05-08-2006

Alweer dag 9 van onze reis door Zuid-Afrika en Swasiland.
Helaas zou dit een dag worden zonder veel leuke dingen.
We worden deze morgen opgehaald rond 10 uur in de morgen door de auto ambulance.
Welke ons terug gaat brengen naar Nelspruit.
Het was een hele klus om de camper erop te krijgen.
Na afscheid genomen te hebben van onze gastheer hebben we plaats genomen in de camper.
Het was een heel avontuur want we zaten in de de camper terwijl deze dus op de ambulance stond. Voordeel was wel dat je goed om je heen kon kijken en niet op de weg hoefde te letten.
We moesten ook wel want er was geen plaats voor 5 personen extra in de vrachtwagen.
Vanaf Siteki naar Nelspruit is ca. 4 uur. We hebben ons wel vermaakt zeker met al die mensen die vreemd keken naar de combinatie en wij die daarin zaten.
Na ca. 4 uur waren we dan in Nelspruit waar de wagen bij de Mercedes dealer gerepareerd zou worden. Daar aangekomen stonden er al 2 monteurs op ons te wachten. Ze gaven aan dat ze ongeveer met de reparatie 2,5 uur bezig zouden zijn. Na hier en daar wat geholpen te hebben waren ze inderdaad na 2,5 uur klaar. Wij blij maar helaas ze hadden een grote fout gemaakt ze hadden de koppeling verkeerd om gemonteerd gevolg was dat ze alles weer opnieuw moesten doen en dat zou weer 2,5 uur kosten. Voor hun was het ook vervelend want het was wel hun vrije zaterdag. Maar het waren 2 aardige monteurs die het heel vervelend voor ons vonden dat het zo was gegaan. Na weer 2,5 uur wachten was de wagen dan nu toch echt klaar. Het was ondertussen al donker buiten en we moesten nog op weg naar de camping welke we met spoed geregeld hadden in Badplaas. Deze was ook nog wel een uurtje rijden vanaf Nelspruit. We vertrouwde de wagen toch nog niet geheel maar we hadden geen keuze dus toch met goede moed vertrokken.
Met de monteurs hadden we afgesproken dat als er wat zou zijn we langs de weg moesten gaan staan ze moesten n.l. de zelfde kant op als wij dus als er dan wat zou zijn konden en wilden ze ons weer helpen. Wij rijden vanuit Nelspruit richting Barberton en ons vermoeden werd halverwege de weg daarnaar toe bevestigd, weer de koppeling eruit. We reden rustig door en ik schakelde zonder koppeling moet trouwens zeggen dat dat erg lastig is in de bergen. Op een gegeven moment komen inderdaad de monteurs eraan. Dus gelijk naar ze seinen maar helaas ze stopte niet. Wat bleek ze hadden een behoorlijk ruzie met een ander automobilist welke hun telkens van de weg af probeerde te drukken. Wat er nu gebeurd is weet ik niet maar we hadden geen keuze en zijn maar door gereden. We zijn vlak voor Barberton afgeslagen richting Badplaas.
We hielden onze vingers gekruist in de hoop dat we in ieder geval niet stil kwamen te staan, het was n.l. een hele donkere weg waar weinig verkeer langs kwam en waar je met 3 kleine kinderen niet wilde komen stil te staan. Na een km of tien komt ons een auto tegemoet welke naar ons seint en in me spiegel zie ik dat hij draait nadat hij ons is gepasseerd. Ik krijg een gevoel dat we een probleem gaan krijgen als toerist in de middle of knowhere. De wagen haalt ons in maar tot onze grote vreugde zijn het de monteurs. Ze hadden door ons gesein wel in de gaten dat we nog steeds een probleem hadden maar wilde niet stoppen ivm die andere automobilist welke hun van de weg probeerde te duwen met het risico dat wij erbij betrokken zouden raken.
Ze hebben gauw naar de auto gekeken er bleek nog lucht in de leidingen van de koppeling te zitten wat er voor zorgde dat hij niet goed functioneerde. Na wat sleutelwerk en extra olie erbij deed hij het weer. We wisselde telefoon nummers uit voor het geval dat we weer een probleem zouden krijgen dan konden we hun rechtstreeks bellen. We zijn gauw door gereden naar Badplaas om de camping op te zoeken. Onderweg over de laaste 20 km voelde ik de koppeling toch niet helemaal goed werken . Ik baalde verschrikkelijk dus heb de monteurs maar gebeld wat nu te doen. Ze boden me aan om om half 10 in Badplaas langs te komen om er dan nog een keer naar te kijken. Dit hebben we maar afgesproken. Het was een groot park met veel plaats. We hebben hier s'avonds lekker in het restaurant gegeten want de meiden hadden het verdiend ze hebben natuurlijk een lange dag gehad met al dat wachten en zitten. Ze waren heel lief geweest want ze begrepen dat wij hier ook niks aan konden doen. Na gedoucht te hebben en nog wat te hebben geklets over deze dag zijn we maar gauw naar bed gegaan. Hopende op een beter dag morgen.