zondag, januari 28, 2007

Dag 10 06-08-2006

Alweer dag tien van de reis.
Vandaag word het een reis dag.
Het doel is om de verloren tijd van de afgelopen dagen een beetje in te halen.
Tenminste als de wagen deze morgen gerepareerd kan worden door de 2 monteurs.
Ze zijn er al om 7.15 in de morgen. Ze vonden het zo vervelend dat ze vroeg hun bed uitkwamen zodat we toch nog wat aan onze dag zouden hebben als je camper gerepareerd zou zijn.
Na de reparatie en een test rit van ca. 20 km in de omgeving durven we het aan en gaan gauw opweg. We willen vandaag naar St Lucia rijden en dat is best nog een stukje te gaan.
We rijden om ca. 9 uur weg en gaan richting Piet Retief. Onderweg komen we nog langs Amsterdam en zien we de borden van Ermelo. Eenmaal in Piet Retief ( leuke plaats ) hebben we snel getankt en zijn de snelweg de N2 richting Durban opgedraaid.


Na een lange maar mooie rit komen we in St.Lucia een prachtige maar wel toeristische plaats.
We rijden aan de noord kant gelijk naar het strand. Op het strand konden de meiden na de 2 saaie dagen het niet laten om met kleren en al in het water te belanden. Wij kwamen zelf in de tussentijd in gesprek met een stel uit Nederland welke met een zeer klein autootje door Zuid-Afrika aan trekken waren . Ze vonden het geweldig de zee. En ze hadden het even nodig om uit de band te springen. Het was de Indische oceaan en daar hadden ze nog niet in gezwommen. Na de zwemparty zijn we naar een camping gaan zoeken. We vonden er één vlak aan een rivier welke weer uitmonde in de zee. Een prachtige lokatie waar de nijlpaarden, krokodillen voor de camping in de rivier lagen. Verder ijsvogels en pelikanen te zien.
Na de camper op ze plek te hebben gezet zijn we naar het strand gelopen via een pad van hout welke ongeveer een meter boven de grond loopt. Eenmaal op het strand wat toch nog wel 20 minuten lopen was konden ze het toch niet laten om nog een keer te gaan zwemmen. Zelf vond Bianca en ik het te koud en te winderig. na 15 minuten was het ook over er stond ook een gevaarlijke stroming en erg hoge golven en er zaten waarschijnlijk haaien voor de kust. Op strand spreekt een blanke Zuid-Afrikaanse ons aan dat we leuke meiden hebben en dat ze zomaar het water in gaan vond ze helemaal verbazend omdat het voor hun winter was deed je dat niet. Ze vroeg hoe we heten en tot grote hilariteit van beide heten ze vroeger het zelfde als wij van onze achternaam ( haar eerste man was reeds overleden en ze was hertrouwd ) Krieger dus. Erg grappig maar na wat vragen was het zeker geen verre familie. Ze wenste ons nog een fijn verblijf en we zijn teruggegaan naar de camper.
Weer wat eten ( wortels -aardappelen en vlees ). We zijn die avond na de koffie en het overleg wat we morgen zouden gaan doen weer lekker bijtijds naar bed gegaan.