zondag, februari 04, 2007

Dag 11 07-08-2006


Na een rustige nacht zijn we vroeg op gestaan.
Het was prachtig weer en de zon begint al aardig te klimmen aan de horizon.
We hebben gisteravond besloten om naar een natuurpark te rijden welke ca. 25 km verder op gelegen is. Het is het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve. De weg ernaar toe is van St. Lucia al een belevenis voor ons.
Het is namelijk maandag en de scholen zijn hier gewoon open het is Zuid-Afrika geen vakantie tijd zoals in Europa.
Het leuke is dat de kinderen allemaal in een uniform lopen met duizende tegelijk lopen ze langs de straat. Prachtig om te zien hoe jong en oud er zo bij lopen. Ze moeten trouwens een behoorlijk stuk lopen naar school maar dat is normaal in dit land.
Eenmaal bij het park aangekomen om ca. 7 uur in de morgen, kaartje gekocht en park in. We hopen hier namelijk wel luipaarden te zien. Dus gaan met volle moed op pad. Bij de rangers nog even gevraagd waar we de meest kans op luipaarden hadden.
Ze hebben wel een tip gegeven maar ook deze dag zullen we geen luipaarden zien.
Het park is niet echt heel groot maar wel bijzonder.
We hebben in dit park heel veel neushoorns gezien. Verder heeft dit park bijna alle dieren welke in Zuid-Afrika voorkomen.
Alleen olifanten hebben we niet gezien.
Wel hebben we gezien gnoe's - giraffen - zebr's - kadu's en uiteraard vele soorten gazelle's.
Na hier 5 uur te hebben rond gereden hebben we het park verlaten en zijn we s'middags weer verder getrokken richting Durban. Via de N2 vanaf Mtubatuba rijden we richting Empangeni.
Vanuit hier kan je kiezen of de provinciale weg of de tolweg op. Wij hebben gekozen voor de tolweg om lekker op te kunnen schieten. Als dat doet zorg er dan wel voor dat je genoeg brandstof aan boord heb. Wij dachten we kunnen vast wel tanken ergens op de tolweg dit bleek dus een misrekening te zijn. Maar tot aan de tolpoort van Dukuza ( Stanger ) kan je dus niet tanken. Vlak voor de afslag van Darnall staat een bordje tanken . Dus wij snelweg af en richting Darnall gereden. Gelukkig was het maar ca. 5 km en vonden we al gauw een tankstation.
Het was op het nippertje want aan het bonnetje van het tanken konden we zien dat er eigenlijk niks meer in zou moeten zitten zoveel liter ging erin.
Snel hebben we onze weg weer vervolgt en reden richting Ballito.
Daar hadden we een leuke camping gezien ( Dolphin Adventure )in het boek welke bij de camper zit, bijna aan zee.
Aangekomen in Ballito camping snel gevonden, ingeschreven en camper op ze plaats gezet.
Het is qua aankleding een hele mooie camping en niet al te groot.
Na alles te hebben uitgepakt zijn we naar de zee gewandeld. Het is ca. 2 min lopen.
Op het strand is het niet echt druk maar het is wel druk met surfers.
Er staan behoorlijk hoge golven waar ze dan ook mooie capriolen op uithalen die surfers.
Na een stuk over het strand te hebben gelopen zijn we pizza's gaan halen voor het avond eten.
De pizzaria zit aan de overkant van de camping dus gauw naar camper gegaan en ons heerlijk te goed gedaan aan de pizza's. Na het eten potje yatzee gedaan met ze alle en daarna lekker lui gedaan. Bianca slaapt al gauw en de meiden spelen nog wat buiten. Uiteindelijk lagen we allemaal om 9 uur op bed en in diepe slaap. Toch wel vermoeien dat reizen maar ja het is dan ook altijd erg vroeg op in dit land. Zeker als je wil genieten van de mooie ochtenden hier.