zondag, februari 04, 2007

Dag 12 08-08-2006


Vandaag lekker uitgeslapen en rustig aan ontbeten buiten in de zon welke ook vandaag weer lekker schijnt.
Tijdens het ontbijt lopen de aapjes door de bomen en vliegen er grote vogels over waarvan we de naam niet hebben kunnen terug vinden.
Het is vandaag een rustdag en reizen vandaag niet maar blijven op de camping en omgeving daarvan.
Na het ontbijt en de koffie zijn de meiden gezellig met ze drieen op de trampoline gaan springen.
Wij gaan de camper onder tussen een beetje opruimen want dat werd wel elke dag een beetje gedaan maar nu deden we het wat uitgebreider.
Om 10.30 gaat er een belletje af op de camping dit blijkt het teken te zijn van de welbekende "tea time" met scones.
Hier aan merk je toch wel de engelse invloeden welke er zijn in Zuid-Afrika en dat zeker onder de blanke bevolking.
We zitten aan een tafeltje en komen met 2 oudere stellen aan de praat waarvan er1 vrouw van oorsprong uit Friesland bleek te komen. Ze bleek al op haar 7de jaar naar Zuid-Afrika te zijn geemigreerd. Ze was nog wel eens in Nederland geweest maar dat was alweer jaren geleden en ze was al begin 70 . We konden elkaar goed verstaan ook al sprak ze Zuid-Afrikaans. We hebben haar verteld hoe het in Nederland is op dit moment. Druk druk druk en nog eens druk.
Ze vond het vooral bijzonder dat we met zulke jongen kinderen aan het rondtrekken waren in hun land. Zelf vond ze dat niet veilig. Maar we vertelde haar dat we niet naar de grote steden gaan behalve Kaapstad. En dat we zeker zouden uitkijken daar. En dat als je wat van de wereld wil zien dat ook kan zonder risico's te nemen. En rare dingen kunnen zeker ook in een stad als Amsterdam gebeuren. Na afscheid te hebben genomen zijn we naar het strand gegaan en hebben we lekker lui de hele middag bijna op het strand gelegen. Er werd wederom veel gesurfd, iets wat ik ook wel eens wilde proberen. Dus bodyboard en zwemvliezen gehuurd en de zee op. Al gauw bleek dat het niet eenvoudig was. Vooral het weer terug zwemmen naar de open zee na een run was zeer zwaar en vermoeiend zeker als je zo'n slechte conditie heb als ik.
Na een lange run op een goede golf geef ik het maar op. Heb pijn in me zij en ben bek af van het tegen de golven in zwemmen. De meiden hebben ook lekker gezommen al waren de golven zo hoog dat ze amper konden blijven staan in de branding. Na nog wat op het strand te hebben gelegen hebben we de boel ingepakt en zijn we terug gegaan naar de camper. De meiden gaan even lekker douche want ze zitten helemaal onder het zand van het strand. Nadat iedereen lekker is opgefrist zijn we naar het winkelcentrum gegaan aan de overkant van de camping.
We moesten namlijk nog eten hebben voor de avond. Ze hadden bij de supermakt geen makkelijke kant en klaar maaltijden dus zijn we maar in het restaurant in het winkelcentrum gaan eten. Lekker patatjes en grote burgers erbij . Vinden de meiden altijd lekker dus altijd een goed idee.
Na het eten terug naar de camper en meiden snel naar bed. Ondanks dat we niet zijn wezen reizen vandaag zijn ze toch erg moe van het strand en de wind. Bianca gaat lekker douche terwijl ik op zoek ga naar de Nederlanders welke we vanmiddag op het strand heb zien liggen.
Ik was in Nederland namelijk mijn lader van mijn Ipod vergeten mee te nemen en hij was leeg.
Ik zag dat één van de dochters van dat gezin een Ipod bij zich had dus die zal ook wel een lader bij zich zou hebben. Na ze te hebben gevonden heb ik mijn vraag aan ze gesteld en was het geen probleem om de lader even te gebruiken. Ze nodigde me uit om even gezellig wat te drinken en zo gezegd zo gedaan. Bianca kwam er later ook bij en we hebben de hele avond gezellig zitten praten over hun en onze belevenissen van de vakantie in Zuid-Afrika tot dan toe. Na 23.00 zijn we terug gegaan naar de camper en zijn lekker gaan slapen. we moeten tenslotte vroeg op want we moeten morgen deze camper inlveren en een vliegtuig halen welke ons van Durban naar Port Elizabeth moet brengen.