zondag, februari 04, 2007

Dag 13 09-08-2006

We staan weer vroeg op het is pas 6.45 in de morgen.
We moeten het vliegtuig halen in Durban.
De reis gaat voorspoedig en we rijden in één keer naar het adres waar we onze camper moeten inleveren. Ondanks het zeer slechte weer in Durban.
Ander half uur later dan was afgesproken komt er iemand om de camper in ontvangst te nemen en ons naar het vliegveld te brengen. Op het vliegveld nog even gewinkeld en wat koffie gedronken. Om 12.30 kunnen we boarden en worden we opgehaald met een bus en naar het toestel toegebracht. Het vliegtuig zit niet geheel vol en wat erin zat waren toeristen waaronder veel Nederlanders. We kwamen een groep Nederlanders tegen welke we al eerder hadden ontmoet onderweg. We konden gaan zitten waar we wilde want er was genoeg plaats. We namen dus zoveel mogelijk plekken bij het raam in. Het vliegtuig vertrekt en we gaan richting Port-Elizabeth. Onderweg hebben we prachtig uitzicht links en rechts. Aan de ene zijde de bergen met sneeuw en aan de anderzijde de oceaan. Het was een redelijke vlucht maar aan het eind was toch wel even schrikken.
Ben namelijk niet zo'n held met vliegen en dat terwijl de meiden er geen enkel probleem mee hebben, die vinden het allemaal prachtig. Er stond namelijk heel veel wind en de piloot vertelde onderweg dat het vliegtuig er last van had. Nu gebeurde het precies boven Port-Elizabeth, het vliegtuig moest een hele scherpe bocht maken naar links . Me maag draaide zich om en schrok me weet ik wat. Alles ging uiteraard goed maar was erg geschrokken. Nog geen 5 min later stonden we veilig aan de grond. We hebben gauw de koffers opgehaald en zijn naar de uitgang gelopen waar een mevrouw van het verhuurbedrijf ons al stond op te wachten. We namen de sleutels van onze nieuwe camper in ontvangt en zijn vertrokken. We hebben nog even getankt want helaas zat er geen druppel brandstof in de camper terwijl we diegene welke we hadden ingeleverd in Durban netjes hadden afgetankt. Even later rijden we weer op de N2 richting Grahamstown van waar uit we de R335 zijn opgedraaid. Deze weg rijden we uit en we komen vanzelf bij het Addo Elephant National Park aan. Hier hebben we een plekje gereserveerd vanuit Ballito deze morgen. Het is een caravanpark op het terrein Addo. Het is mooi aangelegt en heeft een restaurant en een mooie winkel waar de vrouwen nadat we zijn uitgepakt natuurlijk even moesten winkelen. Ikzelf ben nog even langs de omheining van het caravanpark gelopen om te kijken of ik nog wilde dieren zou zien. Nou dat heb ik zeker want vanaf het park welke iets op een heuvel ligt heb je een goed uitzicht over het reservaat. Zag gelijk al olifanten en zebra's.
Eenmaal terug hebben we besloten om een keer luxe uit eten te gaan in het restaurant. De meiden moesten zich netjes aankleden en haren doen, make-up en lekker geurtje anders mochten ze niet mee. Ze zagen er prachtig opgedoft uit en we zijn lekker gaan eten.Het is een mooi restaurant met binnen een grote kop met slagtanden van een olifant aan de muur.
Het eten en drinken is trouwens erg lekker hier en zeker de moeite waard. Wij hebben trouwens hier Kadu gegeten wat zeker aan te raden is. En Bianca en ik hebben hier een heerlijke Zuid-Afrikaanse rode wijn bij gedronken. Na het heerlijke toetje zijn we naar de camper gegaan.
We wilde nog de route voor de volgende dag uitzetten maar de wijn deed zijn werk en wij zijn maar snel gaan slapen. Want dit was ook wel weer een lange intensieve dag geweest.